Youtube

TRZY RÓŻNE SALE I TARAS NA JEDNYM POZIOMIE

GŁÓWNA RESTAURACJA

image
Zapraszamy do głównej sali restauracyjnej, która czynna jest w godzinach od 13:00 do 22:00. Przestronne wnętrza zachęcają do organizacji przyjęć, większych spotkań w gronie rodzinnym oraz wszelkiego rodzaju konferencji i szkoleń.

SALA KOMINKOWA

image
Tuż obok restauracji, na parterze, znajduje się sala kominkowa, przylegająca do lobby baru. Kameralna przestrzeń oraz otoczenie sprawiają, że w tym miejscu znajdą Państwo ciszę i spokój. Przytulne wnętrza sali kominkowej zachęcają do odpoczynku, szczególnie w zimowe wieczory.

RESTAURACJA LUNCHOWA

image
Przestrzeń restauracji lunchowej  sprzyja spotkaniom w mniejszym gronie. Ustronne miejsce oraz kameralna atmosfera sprawdzają się podczas prowadzenia kuluarowych rozmów. Pomieszczenie restauracyjne posiada niezależne wejście na taras oraz kominek.

TARAS

image
W sezonie, dwustumetrowy taras pełni funkcję restauracji. W tym czasie,
na talerzach królują smaki lata oraz regionalne produkty od lokalnych gospodarzy oraz z okolicznych lasów. Dopełnieniem nieskrępowanej atmosfery jest widok na Jezioro Straduńskie.

BIZNES W KAŻDEJ FORMULE

BUSINESS MEETINGS

image
Wnętrza i jakość serwisu tworzą niepowtarzalną atmosferę dla biznesu. Restauracja hotelowa oraz lunchowa z kominkiem, połączona z lobby barem i dwustumetrowym tarasem to miejsca do spotkań przy śniadaniu, lunchu lub na „dłuższą podróż kulinarną”, podczas degustacyjnej kolacji na tarasie, przy zachodzie słońca.

BANKIETY I PREMIERY

image
Restauracje, lobby bar, taras wraz z otoczeniem tworzą funkcjonalną przestrzeń do aranżacji. Dzięki temu każdy bankiet i impreza zyskują niepowtarzalny charakter.
W sali konferencyjnej z widokiem na jezioro, mają swój początek uroczyste otwarcia i prezentacje nowych produktów wraz z ich ekspozycją na zewnątrz Hotelu.

IMPREZY PLENEROWE I BIESIADY

image
Przy imprezach plenerowych połączonych z prezentacjami, obiekt z jego otoczeniem tworzą jeden kompleks z dziedzińcem, chatą biesiadną, boiskami, plażami i pobliskim parkiem. Dzięki temu w ramach jednej dużej imprezy można równolegle realizować wiele scenariuszy wraz z atrakcjami i występami.

SMAKI SMOLARNI

Autorska kuchnia Pawła Salamona

Szef Kuchni Paweł Salamon jest przedstawicielem młodego pokolenia kucharzy
z nowatorskim spojrzeniem na tradycję kulinarną. Zdobywca tytułu Wielkopolski
Kucharz Roku 2016 oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Zafascynowany Smolarnią pisze nowy rozdział swojej kariery, w której łączy dotychczasowe doświadczenia krajowe i zagraniczne. Inspiracje czerpie z bogactwa regionu, współpracując z lokalnymi producentami oraz ekologicznymi gospodarstwami rolnymi. Tak powstają menu sezonowe, oparte na świeżych, regionalnych produktach, charakterystycznych dla danej pory roku, oraz menu degustacyjne, złożone z wielu dań i win, rekomendowanych przez sommeliera.

Wielkopolski Kucharz Roku 2016
10 czerwca Szef Kuchni Restauracji Smolarnia Paweł Salamon zdobył tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2016 w konkursie im. Rafała Jelewskiego oraz nominację do wrześniowej walki o Kulinarny Puchar Polski. 1 lipca zwycięska potrawa zagości w naszym menu. Zapraszamy!
Smolarnia w gronie najlepszych restauracji w Polsce
[wpanchor id="menugesie"]Prestiżowe wyróżnienie dla Restauracji Smolarnia w międzynarodowym kulinarnym Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016.
pawel-salamon3

MENU RESTAURACJI SMOLARNIA

PRZYSTAWKI

Sałatka z lokalnym serem, gruszką marynowaną w syropie z bzu
oraz kruchymi sałatami i pesto

29 ,-

Pate z cielęciny podane z zielonym jabłkiem, galaretką
z owoców leśnych i sosem jałowcowym

29 ,-

Gotowany policzek z dzika podany
z pianką z pasternaka i sosem jeżynowym

29 ,-

Sałatka z pstrągiem i wiosennymi dodatkami

35 ,-

Talerz zakąsek
rostbef-suszony / kaczka-rillettes / jesiotr-wędzony

35 ,-

Tatar z jelenia z naszymi piklami

39 ,-

MAKARONY

Pierożki z dziczyzną i duszonym porem podany
z bulionem  z podwędzanych ogonów wołowych

25 ,-

Kluski z wędzoną kaczką, serem
i kremem  z marchewki i imbiru

35 ,-

Makaron z trocią, sezonowymi warzywami
i pesto ze słonecznika i rukoli

39 ,-

ZUPY

Krem marchewkowo-imbirowy

12 ,-

Krem z białych warzyw
podany z soczewicą

15 ,-

Pikantna zupa rybna
z pieczonymi warzywami

18 ,-

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kurczaka z kostką na sezonowych warzywach
z sosem grzybowym

39 ,-

Sandacz po polsku, szpinak,
ziemniak i sos na zakwasie

45 ,-

Pieczony pstrąg z wiosenną sałatką
i sosem musztardowo-malinowym

45 ,-

Długo duszone policzki wołowe,
muślinowe ziemniaki, buraczki z lnianką

49 ,-

Pieczona połowa kaczki na duszonej
czerwonej kapuście z pyzami

59 ,-

Polędwiczka jagnięca z kaszą jaglaną i karmelizowanymi
warzywami w emulsji śliwkowo-pieprzowej

69 ,-

Stek z polędwicy wołowej z macerowanymi
warzywami i plastrem masła

85 ,-

DESERY

Szarlotka

12 ,-

Beza z musem chałwowym

15 ,-

Opera czekoladowa

15 ,-

Crème brûlée

15 ,-

Wędzony pstrąg, pietruszka, ziółka

Pate z cielęciny, prawdziwki, oliwa smakowa

Pierożek z policzkiem z dzika,
consommé z ogonów wołowych

Sandacz, szpinak, zakwas

Pierś z kaczki, pasternak, jeżyna

Ser “Kreuzer” & Rostbef

Czekolada, śliwka, sorbet

130 ,-

POLSKA / POLAND

Winnica Turnau

Solaris – białe 0,75 l / 129 zł

Riesling – białe 0,75 l / 149 zł

Johanniter – białe 0,75 l / 149 zł

Rose 0,75 l / 119 zł

Cabernet – czerwone 0,75 l / 169 zł

Pinot Noir – czerwone 0,75 l / 179 zł

FRANCJA / FRANCE

Champagne

Nicolas Feuillatte brut blanc 0,75 l / 399 zł
A.C. Champagne

Veuve Clicquot  brut  blanc 0,75 l / 399 zł
A.C. Champagne

Alsace

Gewurztraminer  blanc 0,75 l / 179 zł
A.C. Alsace – Hugel

Chablis

Chablis   blanc 0,75 l / 189 zł
A.C. Chablis,  Joseph Drouhin

Bordeaux

Chevalier de St. Andre  blanc 0,75 l /  89 zł
A.O.C. Bordeaux Moelleux 0,15 l /  18 zł

Chateau  Graveyres  rouge 0,75 l / 99 zł
A.O.C. Bordeaux Superieur – Sarl Benito

Chateau Taillefer  rouge 0,75 l / 279 zł
Appelation Pomerol Controlee
Heritiers Bernard Moueix

Bourgogne

Pommard  rouge 0,75 l / 369 zł
Appelation Pommard Premier Cru Controlee
Bouchard Pere & Fils

Cotes du Rhone

„Pere Anselme” – Rouge 0,75 l / 279 zł
A.O.C. Chateauneuf du Pape, 
Charles Brotte

WŁOCHY / ITALIA

Toscana

Villa Antinori  bianco 0,75 l / 129 zł
I.G.T Toscana – Marchesi Antinori

Villa Antinori  rosso 0,75 l / 159 zł
I.G.T. Toscana – Marchesi Antinori

Chianti Classico Riserva  rosso 0,75 l / 219 zł
D.O.C.G.  Rocca delle Macie

Piemonte

Bastia Langhe Chardonnay bianco 0,75 l / 299 zł
D.O.C. Conterno Fantino

Barolo Prunotto rosso 0,75 l / 299 zł
D.O.C.G. Barolo – Marchesi Antinori

Veneto

Prosecco  bianco 0,75 l / 89 zł
I.G.T. Veneto – Santero Vino Spumante

Pinot Grigio del Veneto bianco 0,75 l / 110 zł
I.G.T. Veneto 

Amarone  della Valpolicella rosso 0,75 l / 399 zł
D.O.C. Valpolicella Classico – Tommasi

Sicilia

Nero d’Avola  rosso 0,75 l / 75 zł
I.G.T. Sicilia Vigneti Zabu

Abruzzo

Trebbiano d’Abruzzo bianco 0,75 l / 79 zł
D.O.C. Abruzzo

HISZPANIA / ESPANA

Catalunya

Cosetania Brut – blanco 0,75 l / 79 zł
D.O. Cava

Rioja

Vetiver rosado 0,75 l / 109 zł
D.O.Ca. Rioja

Ontanon  Crianza tinto 0,75 l / 109 zł
D.O.C. Rioja – Bodega Ontanon

El Coto  Crianza tinto 0,75 l / 140 zł
D.O.C. Rioja – Bodega El Coto

Ribera del Deuro

Arzuaga tinto 0,75 l / 189 zł
D.O.C. Ribera del Deuro Crianza
Bodegas Arzuaga Navarro

Condado de Haza tinto 0,75 l / 199 zł
D.O.C. Ribera del Deuro Crianza
Bodegas Alejandro Fernandez

Pesquera tinto 0,75 l / 199 zł
D.O.C. Ribera del Deuro Crianza
Bodegas Alejandro Fernandez

NIEMCY/GERMANY

Pfalz

Kendermanns Riesling weiß 0,75 l / 129 zł
Pfalz

IZRAEL / ISRAEL

Galilee

Gamla Riesling  white 0,75 l / 119 zł
Galilee – Golan Heights Vinery

Yarden Viognier   white 0,75 l / 159 zł
Galilee – Golan Heights Vinery

Yarden Muscat white 0,5 l / 109 zł
Galilee – Golan Heights Vinery 0,1 l / 22 zł

Gamla Cabernet Sauvignon  red 0,75 l / 159 zł
Golan Heights Vinery

Yarden Pinot Noir  red 0,75 l / 229 zł
Golan Heights Vinery

CHILE

Valle de Rapel

San Jose de Apalta Reserva  blanco 0,75 l / 129 zł
Rapel Valey – Chardonnay,  Agricola Santa Cristina

Cuvee Alexandre tinto 0,75 l / 200 zł
Rapel Valey – Merlot

Colchagua

Los Vascos  tinto 0,75 l / 119 zł
Colchagua – Cabernet Sauvignon, Rothschild (Lafite)

ARGENTINA

San Juan

Mas o Menos blanco 0,75 l / 89 zł
San Juan – Chenin

Mendoza

Salentein Chardonnay  blanco 0,75 l / 129 zł
Bodegas Salentein– Alte Valle de Uco

Salentein Malbec tinto 0,75 l / 129 zł
Bodegas Salentein– Alte Valle de Uco

Trapiche Medalla tinto 0,75 l / 199 zł
Bodegas Trapiche – Cabernet Sauvignon

Primus Pinot Noir tinto 0,75 l / 299 zł
Bodegas Salentein – Alte Valle de Uco

RPA / SOUTH AFRICA

Western Cape

Baroness Nadine Chardonnay  white 0,75 l / 199 zł
Costal Region – Rupert Rothschild

Flagstone Longitude red 0,75 l / 150 zł
Wine of Origin  – Shiraz, Cabernet Sauvignon,
Malbec

AUSTRALIA

South Eastern

Babington Brook Chardonnay white 0,75 l / 69 zł
South Eastern

Babington Brook Shiraz red 0,75 l / 69 zł
South Eastern

NOWA ZELANDIA / NEW ZELAND

Marlborough

Mount Franklin white 0,75 l / 119 zł
Sauvignon blanc

Rosół z makaronem i marchewką
8 zł

Krem pomidorowy
8 zł

Pierożki nadziewane szynką w sosie śmietanowym
13 zł

Makaron w sosie bolońskim
13 zł

Polędwiczki w panierce z ziemniaczkami i ulubionym warzywem
15 zł

Pieczony filet z kurczaka z frytkami i marchewką
15 zł

Lody z owocami i bitą śmietaną
10 zł

Naleśniki z serem i owocami
10 zł

PRZYSTAWKI

Sałatka z lokalnym serem, gruszką marynowaną w syropie z bzu
oraz kruchymi sałatami i pesto

29 ,-

Pate z cielęciny podane z zielonym jabłkiem, galaretką
z owoców leśnych i sosem jałowcowym

29 ,-

Gotowany policzek z dzika podany
z pianką z pasternaka i sosem jeżynowym

29 ,-

Sałatka z pstrągiem i wiosennymi dodatkami

35 ,-

Talerz zakąsek
rostbef-suszony / kaczka-rillettes / jesiotr-wędzony

35 ,-

Tatar z jelenia z naszymi piklami

39 ,-

MAKARONY

Pierożki z dziczyzną i duszonym porem podany
z bulionem  z podwędzanych ogonów wołowych

25 ,-

Kluski z wędzoną kaczką, serem
i kremem  z marchewki i imbiru

35 ,-

Makaron z trocią, sezonowymi warzywami
i pesto ze słonecznika i rukoli

39 ,-

ZUPY

Krem marchewkowo-imbirowy

12 ,-

Krem z białych warzyw
podany z soczewicą

15 ,-

Pikantna zupa rybna
z pieczonymi warzywami

18 ,-

DANIA GŁÓWNE

Pierś z kurczaka z kostką na sezonowych warzywach
z sosem grzybowym

39 ,-

Sandacz po polsku, szpinak,
ziemniak i sos na zakwasie

45 ,-

Pieczony pstrąg z wiosenną sałatką
i sosem musztardowo-malinowym

45 ,-

Długo duszone policzki wołowe,
muślinowe ziemniaki, buraczki z lnianką

49 ,-

Pieczona połowa kaczki na duszonej
czerwonej kapuście z pyzami

59 ,-

Polędwiczka jagnięca z kaszą jaglaną i karmelizowanymi
warzywami w emulsji śliwkowo-pieprzowej

69 ,-

Stek z polędwicy wołowej z macerowanymi
warzywami i plastrem masła

85 ,-

DESERY

Szarlotka

12 ,-

Beza z musem chałwowym

15 ,-

Opera czekoladowa

15 ,-

Crème brûlée

15 ,-

Wędzony pstrąg, pietruszka, ziółka

Pate z cielęciny, prawdziwki, oliwa smakowa

Pierożek z policzkiem z dzika,
consommé z ogonów wołowych

Sandacz, szpinak, zakwas

Pierś z kaczki, pasternak, jeżyna

Ser “Kreuzer” & Rostbef

Czekolada, śliwka, sorbet

130 ,-

POLSKA / POLAND

Winnica Turnau

Solaris – białe 0,75 l / 129 zł

Riesling – białe 0,75 l / 149 zł

Johanniter – białe 0,75 l / 149 zł

Rose 0,75 l / 119 zł

Cabernet – czerwone 0,75 l / 169 zł

Pinot Noir – czerwone 0,75 l / 179 zł

FRANCJA / FRANCE

Champagne

Nicolas Feuillatte brut blanc 0,75 l / 399 zł
A.C. Champagne

Veuve Clicquot  brut  blanc 0,75 l / 399 zł
A.C. Champagne

Alsace

Gewurztraminer  blanc 0,75 l / 179 zł
A.C. Alsace – Hugel

Chablis

Chablis   blanc 0,75 l / 189 zł
A.C. Chablis,  Joseph Drouhin

Bordeaux

Chevalier de St. Andre  blanc 0,75 l /  89 zł
A.O.C. Bordeaux Moelleux 0,15 l /  18 zł

Chateau  Graveyres  rouge 0,75 l / 99 zł
A.O.C. Bordeaux Superieur – Sarl Benito

Chateau Taillefer  rouge 0,75 l / 279 zł
Appelation Pomerol Controlee
Heritiers Bernard Moueix

Bourgogne

Pommard  rouge 0,75 l / 369 zł
Appelation Pommard Premier Cru Controlee
Bouchard Pere & Fils

Cotes du Rhone

„Pere Anselme” – Rouge 0,75 l / 279 zł
A.O.C. Chateauneuf du Pape, 
Charles Brotte

WŁOCHY / ITALIA

Toscana

Villa Antinori  bianco 0,75 l / 129 zł
I.G.T Toscana – Marchesi Antinori

Villa Antinori  rosso 0,75 l / 159 zł
I.G.T. Toscana – Marchesi Antinori

Chianti Classico Riserva  rosso 0,75 l / 219 zł
D.O.C.G.  Rocca delle Macie

Piemonte

Bastia Langhe Chardonnay bianco 0,75 l / 299 zł
D.O.C. Conterno Fantino

Barolo Prunotto rosso 0,75 l / 299 zł
D.O.C.G. Barolo – Marchesi Antinori

Veneto

Prosecco  bianco 0,75 l / 89 zł
I.G.T. Veneto – Santero Vino Spumante

Pinot Grigio del Veneto bianco 0,75 l / 110 zł
I.G.T. Veneto 

Amarone  della Valpolicella rosso 0,75 l / 399 zł
D.O.C. Valpolicella Classico – Tommasi

Sicilia

Nero d’Avola  rosso 0,75 l / 75 zł
I.G.T. Sicilia Vigneti Zabu

Abruzzo

Trebbiano d’Abruzzo bianco 0,75 l / 79 zł
D.O.C. Abruzzo

HISZPANIA / ESPANA

Catalunya

Cosetania Brut – blanco 0,75 l / 79 zł
D.O. Cava

Rioja

Vetiver rosado 0,75 l / 109 zł
D.O.Ca. Rioja

Ontanon  Crianza tinto 0,75 l / 109 zł
D.O.C. Rioja – Bodega Ontanon

El Coto  Crianza tinto 0,75 l / 140 zł
D.O.C. Rioja – Bodega El Coto

Ribera del Deuro

Arzuaga tinto 0,75 l / 189 zł
D.O.C. Ribera del Deuro Crianza
Bodegas Arzuaga Navarro

Condado de Haza tinto 0,75 l / 199 zł
D.O.C. Ribera del Deuro Crianza
Bodegas Alejandro Fernandez

Pesquera tinto 0,75 l / 199 zł
D.O.C. Ribera del Deuro Crianza
Bodegas Alejandro Fernandez

NIEMCY/GERMANY

Pfalz

Kendermanns Riesling weiß 0,75 l / 129 zł
Pfalz

IZRAEL / ISRAEL

Galilee

Gamla Riesling  white 0,75 l / 119 zł
Galilee – Golan Heights Vinery

Yarden Viognier   white 0,75 l / 159 zł
Galilee – Golan Heights Vinery

Yarden Muscat white 0,5 l / 109 zł
Galilee – Golan Heights Vinery 0,1 l / 22 zł

Gamla Cabernet Sauvignon  red 0,75 l / 159 zł
Golan Heights Vinery

Yarden Pinot Noir  red 0,75 l / 229 zł
Golan Heights Vinery

CHILE

Valle de Rapel

San Jose de Apalta Reserva  blanco 0,75 l / 129 zł
Rapel Valey – Chardonnay,  Agricola Santa Cristina

Cuvee Alexandre tinto 0,75 l / 200 zł
Rapel Valey – Merlot

Colchagua

Los Vascos  tinto 0,75 l / 119 zł
Colchagua – Cabernet Sauvignon, Rothschild (Lafite)

ARGENTINA

San Juan

Mas o Menos blanco 0,75 l / 89 zł
San Juan – Chenin

Mendoza

Salentein Chardonnay  blanco 0,75 l / 129 zł
Bodegas Salentein– Alte Valle de Uco

Salentein Malbec tinto 0,75 l / 129 zł
Bodegas Salentein– Alte Valle de Uco

Trapiche Medalla tinto 0,75 l / 199 zł
Bodegas Trapiche – Cabernet Sauvignon

Primus Pinot Noir tinto 0,75 l / 299 zł
Bodegas Salentein – Alte Valle de Uco

RPA / SOUTH AFRICA

Western Cape

Baroness Nadine Chardonnay  white 0,75 l / 199 zł
Costal Region – Rupert Rothschild

Flagstone Longitude red 0,75 l / 150 zł
Wine of Origin  – Shiraz, Cabernet Sauvignon,
Malbec

AUSTRALIA

South Eastern

Babington Brook Chardonnay white 0,75 l / 69 zł
South Eastern

Babington Brook Shiraz red 0,75 l / 69 zł
South Eastern

NOWA ZELANDIA / NEW ZELAND

Marlborough

Mount Franklin white 0,75 l / 119 zł
Sauvignon blanc

Rosół z makaronem i marchewką
8 zł

Krem pomidorowy
8 zł

Pierożki nadziewane szynką w sosie śmietanowym
13 zł

Makaron w sosie bolońskim
13 zł

Polędwiczki w panierce z ziemniaczkami i ulubionym warzywem
15 zł

Pieczony filet z kurczaka z frytkami i marchewką
15 zł

Lody z owocami i bitą śmietaną
10 zł

Naleśniki z serem i owocami
10 zł

NASZE OSIĄGNIĘCIA

PAWEŁ ZDOBYWA KULINARNY PUCHAR POLSKI

image
28 września 2016 nasz Szef Kuchni Paweł Salamon, z pomocą Kucharza Pomocniczego Macieja Pisarka, sięgnął po kolejne zwycięstwo – Kulinarny Puchar Polski 2016.

NASZA RESTAURACJA W GRONIE NAJLEPSZYCH W POLSCE

image
Prestiżowe wyróżnienie dla Restauracji Smolarnia w międzynarodowym kulinarnym Żółtym Przewodniku Gault & Millau 2016.

WIELKOPOLSKI KUCHARZ ROKU 2016

image
10 czerwca 2016 Szef Kuchni Restauracji Smolarnia Paweł Salamon zdobył tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2016 w konkursie im. Rafała Jelewskiego oraz nominację do wrześniowej walki o Kulinarny Puchar Polski.

OFERTA DLA KLIENTÓW BIZNESOWYCH

OBIADY I KOLACJE
À LA CARTE

image
Menu opiera się na świeżych, regionalnych produktach i podporządkowane jest kalendarzowi pór roku. Znajdują się w nim potrawy kuchni staropolskiej, śródziemnomorskiej, fusion, jak i regionalne dania wielkopolskie. Wśród potraw sezonowych można znaleźć ryby z okolicznych jezior oraz dania z dziczyzny. Do posiłków serwowane są wina i alkohole z różnych regionów świata, w tym z zaprzyjaźnionych winnic i okolicznych browarów.

MENU
DEGUSTACYJNE

image
Specjalna propozycja Szefa Kuchni, oferowana na indywidualne zamówienie.
WIECZORY DEGUSTACYJNE
Spotkania organizowane raz w miesiącu dla miłośników kuchni i wina, w ramach programu „Podróży Kulinarnych”. Podczas kilkugodzinnej kolacji Goście mogą rozwijać pasje kulinarne w towarzystwie Szefa Kuchni oraz sommeliera. Degustują w tym czasie wiele małych dań, których kompozycję, smak i zapach dopełniają odpowiednio dobrane wina.

OD BANKIETÓW
PO BIESIADY

image
O menu, programie i sposobie organizacji uroczystości decyduje ich charakter. Organizujemy przyjęcia stojące, takie jak: aperitif, koktajl lub garden party, oraz zasiadane: lunch, brunch, obiad biznesowy i najbardziej uroczysty z nich  ̶ bankiet. Podczas bankietów dania główne podawane są w restauracji hotelowej, a desery i kawa ̶ w restauracji lunchowej, lobby barze lub na tarasie. Odmienny charakter mają imprezy plenerowe w stylu garden party, organizowane na dziedzińcu i w chacie biesiadnej.

AKADEMIA
GOTOWANIA

image
Podążając za najnowszymi trendami, Szef Kuchni, Paweł Salamon, proponuje profesjonalną formułę warsztatów kulinarnych dla biznesu, również w ramach integracji. Dzięki takim spotkaniom możliwa jest wymiana doświadczeń oraz podzielenie się z uczestnikami pasją
i umiejętnościami.

OFERTA DLA KLIENTÓW INDYWIDUALNYCH

IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

image

Okolica Hotelu Smolarnia sprzyja organizacji uroczystości rodzinnych, urodzin, a także romantycznych weekendów oraz wieczorów panieńskich
i kawalerskich. Na specjalne okazje Szef Kuchni, Paweł Salamon, proponuje menu dostosowane do charakteru wydarzenia oraz indywidualnych preferencji Gości.

WESELA

image

Posiadamy bogate doświadczenie
w kreowaniu uroczystości na miarę najwyższych wymagań, specjalizując się
w organizacji wesel. Profesjonalny zespół wraz z Szefem Kuchni proponują menu, odpowiadające najbardziej wymagającym podniebieniom, zawierające szereg przystawek, ciepłych dań oraz deserów.

KOMUNIE

image

Organizujemy przyjęcia komunijne, podczas których zapewniamy odpowiednią aranżację sal, kompleksową obsługę oraz menu dostosowane do indywidualnych potrzeb.

WARSZTATY KULINARNE

image

Restauracja Hotelu Smolarnia to rodzinne miejsce, w którym łączą się: tradycja kulinarna, charakter regionu, nowatorskie myślenie o kuchni oraz chęć dzielenia się wiedzą i doświadczeniem z innymi. Gotowanie to również zabawa oraz świetny sposób na wspólne spędzanie czasu. Odzwierciedleniem takiego stylu myślenia są różnorodne warsztaty kulinarne, skierowane do rodzin z dziećmi.