Youtube
W kwietniu zapraszamy do Włoch

włoski wieczór, 23 kwietnia, godz. 19:00

Zapraszamy na kolejną kolację degustacyjną
w Restauracji Hotelu Smolarnia,
w ramach cyklu „Podróże kulinarne”

Na tą okazję Szef Kuchni Paweł Salamon
przygotował specjalne 5-daniowe menu
degustacyjne. Jego smak dopełniają wina
z regionu Toskanii, wyselekcjonowane
przez uznanego Sommeliera Tomasza
Misiaka
. Wieczór umili nastrojowa muzyka na żywo.

Atrakcyjna cena 130 zł/os.

Menu

Parma / mozzarella / marynaty / ciabatta
Kalmary / raki / szpinak / agli e Olio
Risotto /  trufla / strączki / parmezan
Ragout  / młode warzywa / szałwia / gnocchi
Tiramisu / semifreddo /  pana cotta / grappa​

Wina

1. Prosecco Santero Craze D.O.C.
2. Vernaccia di San Gimignano bianco
3. Moonlite Toscana I.G.T. bianco
4. Pinot Grigio bianco
5. Chianti Classico rosso

image

Jesteś zainteresowany ofertą?

Zadzwoń i zarezerwuj: tel + 48 67 216 33 69
Podaj swój e-mail i numer telefonu, skontaktujemy się z Tobą!

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Telefon (opcjonalne)

W towarzystwie Szefa Kuchni i Sommeliera

image
Szef Kuchni Paweł Salamon

Jest przedstawicielem młodego pokolenia kucharzy z nowatorskim spojrzeniem na tradycję kulinarną. Inspiracje czerpie z bogactwa regionu, współpracując z lokalnymi producentami oraz ekologicznymi gospodarstwami rolnymi.​

image
Sommelier Tomasz Misiak

Od ponad dwudziestu lat związany z gastronomią, a od ponad dziesięciu  Sommelier w krakowskim Domu Wina, firmie która wydaje prestiżowy periodyk o winie „Czas Wina” oraz jest ogólnopolskim sprzedawcą wina do hoteli i restauracji.

image
DUET: CEZARY GÓRSKI I ADAM LEWICKI

Cezary Górski – wokalista, pianista i akompaniator obecnie związany z zespołem KOKA. Adam Lewicki – wokalista, muzyk i realizator dźwięku, pedagog, oraz gitarzysta kilku grup rockowych.

Specjalne oferty dla gości wieczoru

image
Wygraj kolejną kolację
Wygraj zaproszenie dla dwojga na hiszpańską kolację degustacyjną.
image
Pokoje w specjalnych cenach
Dla gości wieczoru włoskiego pokoje w atrakcyjnych cenach, od 199 zł

Relacja z marcowej kolacji francuskiej

Uroczysta oprawa, ekskluzywne Menu, osobiste spotkanie z Szefem Kuchni zrobiły wrażenie na mnie i moich Gościach. Kolacja degustacyjna to dobra okazja, aby w miłej atmosferze porozmawiać nie tylko o biznesie.
Testimonial Avatar
Krzysztof Rauhut
Przedsiębiorca