Wieczór włoski już za nami, bawiliśmy się pysznie!
Było słodko, było wytrawnie, było szalenie miło i smacznie.

WŁOSKI WIECZÓR w Hotelu Smolarnia, 23 KWIETNIA, GODZ. 19:00

W kwietniu odbyła się kolejna kolacja degustacyjnąa w Restauracji Hotelu Smolarnia, w ramach cyklu „Podróże kulinarne”

Na tą okazję Szef Kuchni Paweł Salamon
przygotował specjalne 5-daniowe menu
degustacyjne. Jego smak dopełniły wina
z regionu Toskanii, wyselekcjonowane
przez uznanego Sommeliera Tomasza
Misiaka
. Wieczór umiliła nastrojowa muzyka na żywo.

Menu

Parma / mozzarella / marynaty / ciabatta
Kalmary / raki / szpinak / agli e Olio
Risotto /  trufla / strączki / parmezan
Ragout  / młode warzywa / szałwia / gnocchi
Tiramisu / semifreddo /  pana cotta / grappa​

Wina

1. Prosecco Santero Craze D.O.C.
2. Vernaccia di San Gimignano bianco
3. Moonlite Toscana I.G.T. bianco
4. Pinot Grigio bianco
5. Chianti Classico rosso

Kolacja francuska wina dobrane przez sommeliera

Kolacja włoska

Kolacja włoska produkty regionalne